Miljan Hoivakoti

Järvenpään Ristinummella rauhallisella, vehreällä pientaloalueella sijaitsevassa hoivakodissamme tunnelma on lämmin ja kodinomainen. Asukkailla on oma huone tai vaihtoehtoisesti kahden hengen huone. Asukkaat sisustavat huoneensa omilla huonekaluillaan ja tekstiileillään. Nämä seikat luovat myös tutun ja turvallisen ympäristön.

Hoivakoti on 393 neliömetrin kokoinen omakotitalo yhdessä tasossa. Se käsittää yhdeksän yhden hengen huonetta ja kolme kahden hengen huonetta. Asukaspaikkoja on 15. Asukkailla on oman huoneensa lisäksi käytössä yhteiset tilat: Suuri tupakeittiö ja ruokailutila on hoivakodin sydän, olohuone, eteishalli, peseytymistilat, sauna, neljä WC:tä sekä viihtyisä aidattu sisäpiha. Miljan Hoivakodin tilat ovat mitoitettu niin, että asukkaat voivat ruokailla ja keskustella yhdessä.

Toimintaympäristömme mahdollistaa asukkaan omatoimisuuden, erilaisten ja monipuolisten toimintojen toteuttamisen. Tilamme ovat valoisat, selkeät ja tilavat ja niissä on mahdollista liikkua apuvälineillä ja ilman. Kodinomaisuutta on luotu kaluste-, tekstiili- ja sisustusvalinnoilla.

Myös työ- ja toimintakulttuurimme on kodinomaista. Työrytmimme toteutuu arkirytmin mukaan asukkaiden tarpeita huomioiden eli se ei ole sidottu tiukkaan aikatauluun, ja luovuus on sallittua. Huomioimme kuitenkin turvallisuutta tuovat toistuvat rutiinit.

Suuri tupakeittiö ja olohuone jossa on takka sekä leivinuuni, toimivat hoivakodin keskipisteenä. Tupakeittiöön asukkaat haluavat tulla viettämään aikaansa keskustelemalla toistensa kanssa ja seuraamaan talon tapahtumia, sekä erilaisia järjestettyjä toimintatuokioita.

Hoivakodista on matkaa Järvenpään keskustaan noin neljä kilometriä sekä Keravalle ja Tuusulaan noin kymmenen kilometriä. Sukulaiset ja ystävät voivat vierailla hoivakodissamme päivisin ja asukkaamme voivat halutessaan vierailla heidän luonaan. Talon puolesta on järjestetty yhteinen puhelin, jolla asukkaat tarvittaessa voivat hoitaa yhteydenpitoa.