Hoivakoti Elna-Maria

Hoivakoti Elna-Maria sijaitsee Järvenpäässä, rauhallisella Terholan asuinalueella hyvien kulkuyhteyksien päässä Järvenpään keskustasta. Hoivakoti on rakennettu 2014 ja suunniteltu tehostetun ympärivuorokautisen hoivan tarpeessa oleville ikäihmisille. Tilat tulvivat valoa ja tunnelma on lämmin.

Hoivakodissa on 1205 m2. Rakennuksessa on 24 yhden hengen huonetta (16m2+4m2) ja yksi kahden hengen huoneen (21m2+4m2). Asukaspaikkoja on yhteensä 26. Asukashuoneet ja kaikki toiminta ovat yhdessä tasossa. Jokaisessa huoneessa on oma WC ja suihku. Asukkaat sisustavat huoneen itse omilla kalusteilla ja tekstiileillä. Asukkailla on lisäksi käytössä yhteiset tilat: ruokailu- ja oleskelutilat, sauna ja suihkuosasto sekä aidattu sisäpiha. Talossa on kaksi siipeä, joissa kummassakin on iso oleskelu/ruokailutila sekä pieni keittiö. Lisäksi talossa on vielä iso keittiö, jossa valmistetaan ruoka asukkaille sekä siivouskeskus ja kaksi pyykkihuoltohuonetta.

Toimintaympäristömme mahdollistaa asukkaan omatoimisuuden, erilaisten ja monipuolisten toimintojen toteuttamisen. Tilamme ovat valoisat, selkeät ja tilavat ja niissä on mahdollista liikkua apuvälineillä ja ilman. Asukkaat voivat keskustella ja tavata vieraita siipien oleskelutiloissa ja isossa aulassa. Kauniilla ilmalla on mukava istuskella myös viihtyisällä sisäpihalla, jossa katetut terassit.

Toiminnan keskipisteenä ovat siipien ruokailutilat joissa usein asukkaat haluavat viettää aikaa ja seurata talon tapahtumia ja osallistua toimintatuokioihin. Toimintatuokioita järjestetään myös isossa aulassa ja kauniilla ilmalla ulkona. Lisäksi kummassakin siivessä on pienet olohuoneet, joissa voi keskustella ja katsella tv:tä. Asukkaat voivat ulkoilla hoitajan tai omaisen kanssa lähiympäritössä.

Työrytmimme toteutuu arkirytmin mukaan asukkaiden tarpeita huomioiden eli se ei ole sidottu tiukkaan aikatauluun, ja luovuus on sallittua. Huomioimme kuitenkin turvallisuutta tuovat toistuvat rutiinit.