Palvelut

Tarjoamme hoivakodeissamme ympärivuorokautista asumispalvelua muistisairauksia sairastaville, liikuntarajoitteisille tai muuten hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville ikäihmisille. Hoivan ja huolenpidon lisäksi palveluun kuuluu terveydentilan ja sairauden seuranta, ruokailut, pyykkihuolto, siivous sekä turvallisen ympäristön ylläpito.

Hoitotyössä palvelu toteutuu kuntouttavaa työotetta käyttäen. Kannustamme ja ohjaamme asukkaita käyttämään vielä jäljellä olevia voimavaroja. Omakustannehintaan tai osin Kelan maksamana on mahdollista järjestää fysioterapeutin palveluita talon ulkopuolella tai kotikäynteinä.

Päivittäisiin toimintoihin kuuluu asukkaiden hoidon lisäksi toiminnallinen tekeminen, johon kuuluvat toimintatuokiohetki ja ulkoilut asukkaiden kanssa. Ne suunnitellaan ja toteutetaan kuntouttavaa työotetta käyttäen sekä huomioiden asukkaiden mieltymyksiä ja toiveita. Toimintatuokiot ovat etukäteen suunniteltuja ja viriketoimintasuunnitelman mukaisia hetkiä, johon kaikki asukkaat voivat osallistua vointinsa mukaan. Ennen toimintatuokion aloittamista, asukkaita muistutetaan tuokiosta ja haetaan mukaan ja liikuntarajoitteisia avustetaan tulemaan tuokioon. Toimintatuokioissa mm. jumpataan, keskustellaan ajankohtaisista asioista, askarrellaan ja luetaan kirjaa. Asukkaat ulkoilevat hoitajan kanssa lähes päivittäin sään salliessa.

Hoivakodeissa käy säännöllisesti kampaaja ja jalkahoitaja.

Järvenpään seurakunta järjestää lisäksi hoivakodissamme säännöllisesti hartaustilaisuuden.

Hoivakodin kautta järjestyy myös lääkäripalvelu vaivatta. Lääkäripalvelu on järjestetty yhteistyössä Mehiläinen Oy kanssa. Lääkäri käy hoivakodilla kerran kuukaudessa. Lisäksi henkilökunnalla on mahdollisuus saada puhelinneuvontaa käyntien välillä aina ympäri vuorokauden. Asukkailla on halutessaan mahdollisuus käyttää oman kotikunnan lääkäripalveluita tai muita yksityisiä lääkäripalveluita.